predstavitev podjetja lokacija podjetja poslovna vizitka kontaktni podatki Proizvodni program Ponudba silikonskih profilov Ponudba cevi Ponudba tesnil za okna Ponudba silikonskih zmesi Ponudba silikonskih plošč Prešani in brizgani gumitehnični izdelki

Ali vaša okna in vrata dobro tesnijo? Imate dotrajana tesnila oziroma jih sploh nimate?

Na področju tesnjenja obstoječih oken in vrat imamo več kot 25 let delovnih izkušenj, tako imamo v našem proizvodnem programu že veliko tesnil za zamenjavo obstoječih (dotrajanih) tesnil tako za lesena kot tudi za PVC in aluminijasta okna in vrata.

Če pa tesnil v oknih in vratih sploh nimate, vam silikonska tesnila lahko vgradijo zunanji izvajalci z večletnimi izkušnjami, s katerimi sodelujemo že vrsto let.


PREDNOSTI SILIKONSKIH TESNIL

Silikonska tesnila, ki jih brez lepljenja vgrajuje v utor (obstoječi ali novo vrezani) v okenskem ali vratnem okviru, so najkakovostnejša kombinacija tehnologije in materialov za tesnenje obstoječih lesenih oken in vrat.

Silikonska tesnila po svojih lastnostih presegajo tesnila iz drugih materialov, med drugim se bistveno manj deformirajo kot tesnila iz drugih vrst materialov, so odporna proti vremenskim vplivom, ozonu, sončnim žarkom, atmosferski poluciji, svetlobi in staranju; so trajno elastična, dimenzijsko in barvno stabilna, odporna na pregibanje in stiskanje ter prilagodljiva vsaki obliki in velikosti reže; so vododržna, tesnijo vse površine in so kompatibilna z vsemi konstrukcijskimi materiali, imajo izjemno dolgo življenjsko dobo in ne potrebujejo nikakršnega vzdrževanja.

V temperaturnem območju od –60o do +250oC se ne zlepijo, ne otrdijo in ne razpokajo, temveč ohranijo vse svoje lastnosti (plastična in nekatera gumijasta tesnila namreč ob nizkih temperaturah otrdijo in lahko razpokajo).


  • UČINKOVITA ZAŠČITA PRED MRAZOM, VROČINO, PREPIHOM, HRUPOM, PRAHOM, VONJAVAMI, ROSENJEM STEKEL IN VDOROM DEŽJA
  • DO 20% MANJŠE TOPLOTNE IZGUBE IN PRIHRANEK PRI KURJAVI
  • TRAJNA ELASTIČNOST PRI VSEH TEMPERATURAH
    (-60° do +250°C)
  • 10-LETNO JAMSTVO ZA KAKOVOST TESNIL

MONTAŽA

Tesnila, ki se jih vgrajuje brez lepljenja, imajo pred samolepilnimi izvedbami več prednosti.

Samolepilna tesnila so precej neobstojna, saj se lahko zaradi vpliva vlage, vremenskih in temperaturnih sprememb ter čistilnih sredstev sčasoma odlepijo ali razpadejo.
Samolepilna tesnila otežujejo vzdrževanje oken, saj tesnil praviloma ne smete prebarvati ali prelakirati, torej bi jih morali odlepiti oziroma odtrgati.

Vgrajena tesnila pa ob vzdrževanju oken enostavno vzamete iz utora (predhodno jih označite) in jih po opravljenem delu vstavite nazaj.

Do nekontroliranih toplotnih izgub pri netesnih oknih in vratih prihaja predvsem na stiku med krilom in okvirjem, zato pri starih oknih in vratih, ki nimajo tovarniško vgrajenih tesnil, tesnimo ravno ta mesta (različna mesta vgradnje tesnil glede na vrsto okna).
Pri vezanih oknih mora biti tesnilo vgrajeno med okenskim okvirjem in notranjim delom krila, s čimer v veliki meri preprečimo kondenzacijo na steklih. Pri dvojnih (škatlastih) oknih pa se iz istega razloga zatesni samo notranji del okvirja.

Montaža silikonskih tesnil (izdelava utorov in vgradnja tesnil) je hitra, čista in brezprašna, vendar jo mora opraviti strokovnjak. Monter z ročnim rezkalnikom izdela v okenski ali vratni okvir 3 mm utor in vanj brez lepljenja vstavi tesnilo ustrezne dimenzije (glede na velikost reže).
Rezkalnik je s cevjo priključen na sesalnik, ki odsesava izrezkane delce.

Monter lahko dnevno vgradi tudi do 100 in več tekočih metrov tesnil, kar je odvisno od obsega nujno potrebnih dodatnih opravil, ki po montaži tesnila zagotavljajo normalno delovanje oken in vrat (morebitna demontaža okenskih ter vratnih kril, nastavitev in morebitna zamenjava poškodovanega okovja, kakovost obstoječega stavbnega pohištva in okovja, vrsta lesa in premaza ...).

Montaža silikonskih tesnil

Izdelava utora v okvir
Montaža silikonskih tesnil

Vstavljanje silikonskega tesnila
v utor brez lepljenja

Tesnenje starih obstoječih oken in vrat z vgrajenimi silikonskimi tesnili je še posebno primerna rešitev takrat, ko zamenjava oken ni dovoljena ali možna (spomeniško varstvo, najemniška stanovanja, stanovanja v blokih), saj z ukrepom kljub temu pripomoremo k varčevanju z energijo in povečamo bivalno udobje v prostoru.
Vrednost investicije, ki se kmalu povrne, pa je v primerjavi s stroški, ki nastanejo pri zamenjavi oken, zanemarljiva.


SVETOVANJE

Kako lahko sami zamenjate dotrajana tesnila?
Če imate v obstoječih oknih / vratih dotrajana tesnila ter že narejen utor širine 3, 4 ali 5 mm, lahko tesnilo zamenjate tudi sami.

Iz utora izvlečete staro tesnilo ter se z vzorcem oglasite pri nas (ali nam košček tesnila pošljete po pošti). Na podlagi vzorca bomo poiskali ustrezno tesnilo.

Če pa utorov nimate, vam bo monter rade volje odgovoril na vsa vaša vprašanja v zvezi s tesnenjem bodisi po telefonu bodisi ob morebitnem ogledu na objektu. Pomagal vam bo oceniti, ali niso morda sama okna oziroma okovje že tako dotrajani, da bi jih bilo pametnejše zamenjati. Opozoril vas bo, da je priporočljivo zatesniti vsa okna in vrata na objektu, oziroma vsaj okna in vrata vseh ogrevanih prostorov, pa tudi neogrevanih, še posebno če je površina stekel glede na volumen prostora velika.

Prezračevanje
Priporočamo, da pri dobro tesnjenih oknih zagotovite redno in zadostno prezračevanje, sicer je možno, da se boste slabo počutili, še posebno če imate v prostoru plinski gorilnik ali kamin.

Prihranek do 20 %!
Skozi vsak meter netesnjenih oken in vrat v eni ogrevalni sezoni uhaja do 40 kWh energije.
Če vgradite kakovostna silikonska tesnila, lahko pri stroških ogrevanja prihranite tudi do 20%, zato se naložba v vgradnjo silikonskih tesnil povrne že v dveh do treh mesecih.


JAMSTVO ZA KAKOVOST

ROSIL silikonska tesnila so izredno kakovostna in preizkušena po predpisanih standardih (DIN 7863), zato zanje ob normalni uporabi zagotavljamo desetletno jamstvo (jamstvo ne velja za prebarvana ali prelakirana tesnila ter za kemično in mehansko povzročene poškodbe).


SILIKONSKA TESNILA ZA IZDELAVO NOVEGA STAVBNEGA POHIŠTVA IN OBNOVO TESNENJA

Silikonska tesnila zaradi svojih izrednih lastnosti niso primerna le za obnavljanje tesnenja starih oken in vrat, temveč tudi pri izdelavi novega stavbnega pohištva. Velikokrat projektanti ali arhitekti celo predpišejo uporabo silikonskih tesnil pri izdelavi novih oken in vrat, še posebno v tujini. Doma je opazen premik k uporabi silikonskih tesnil pri izdelavi novega stavbnega pohištva predvsem pri zasebnih proizvajalcih.

Na podlagi prejetega vzorca ali risbe lahko izdelamo ustrezno tesnilo v željeni barvi.

 

PRIPOROČENO BRANJE:

-Revija Moj Dom - Uvodnik
-Revija Moj Dom
-Stik Članek
-Toplota beži

  

Copyright © ROSIL
webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani webdesign, izdelava spletnih strani ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila ROSIL silikonska tesnila
| Vhodna stran | Predstavitev | Kje smo | Osebna izkaznica | Kontakt | Profili | Cevi | Tesnenje oken |